اسباب کشی یکی از دشوارترین کارها می باشد که نیاز به داشتن اطلاعات و لوازم اولیه برای انجام آن به صورت شخصی دارد، اما اگر افراد مراحل بسته بندی و حمل بار خود را به یک شرکت باربری معتبر بسپارند می توانند علاوه بر صرفه جویی در زمان، از استرس و سختی های این کار نیز دوری کنند. در هر دو صورت اسباب کشی شخصی یا با استفاده از خدمات یک شرکت باربری، افراد نیاز به آماده سازی اثاثیه در ابتدا و چیدن و تمیز کردن در پایان کار دارند. تمیز کردن لوازم بزرگ مانند مبلمان، یخچال و ... قبل و بعد از اسباب کشی باعث می شود تا خاک و کثیفی های خانه قبلی در حین حمل بار به خانه جدید انتقال نیابند و تمیزی خانه راحت تر می شود.


همانقدر که مراحل آماده کردن اثاثیه و باربری دشوار و زمانبر است، مراحل جابجایی، تمیز کردن و چیدن لوازم بعد از اسباب کشی نیز نیاز به زمان و صرف انرژی دارد. اگر از قبل خانه را تمیز و آماده و جای هر وسیله را انتخاب کرده باشید تا حدود زیادی کار خود را راحت خواهید کرد، همچنین زدن لیبل روی کارتن ها یا نوشتن ملحقات داخلش می تواند کمک زیادی در نظم و تمیزی خانه کند. بهترین راه برای جلوگیری از سردرگمی و شلوغی در پایان کار، برنامه ریزی و مرتب کردن لوازم می باشد، چرا که با بسته بندی صحیح هر گروه از لوازم می توانید آنها را در جای خود قرار دهید و در صورت نیاز به وسیله خاصی همه کارتن ها را بهم نریزید.

تمیز کردن مبلمان بعد از اسباب کشی


بسته بندی مبلمان برای اسباب کشی

بسته بندی و جابجایی مبل ها همواره در هنگام اسباب کشی یکی از مواردیست که صاحبان خانه ها را دچار استرس می کند زیرا ممکن است در طی این فرآیند آسیب ببینند یا کثیف شوند. به دلیل جنس مبل ها (پارچه یا چرم و چوب) ریسک صدمه به آنها در هر حمل و نقلی وجود دارد و در صورت بسته بندی نادرست آن ممکن است هر قسمت آن دچار خراش یا پارگی شود. به دلیل سایز و قیمت بالای مبلمان اهمیت سلامت آنها در زمان حمل زیاد است و حتی اگر به صورت شخصی اسباب کشی می کنید بهتر است آنها را بسته بندی کنید. بسته بندی مبلمان برای اسباب کشی توسط سلفون یا کارتن انجام می شود که طبعا روش اول تنها مبلمان را از شر کثیفی دور نگه میدارد و روش دوم قسمت های برجسته و محل های اتصال را در برابر ضربه محافظت می کند. همچنین در صورت امکان توصیه می شود مبل هایی که اتصالاتی در قسمت های دسته ها و پایه ها دارند، از هم جدا شود تا علاوه بر حمل راحت تر امکان آسیب به آنها کاهش یابد.


تمیز کردن مبلمان در حین اسباب کشی

با توجه به اینکه در دنیای امروز مبلمان ها در مدل ها و جنس های مختلف تقریبا در تمامی خانه ها وجود دارند، اطلاع از نحوه نگه داری و تمیز کردن آنها بسیار مهم می باشد. تمیز کردن انواع مبلمان به دلیل جنس رویه، شیارها، پایه ها و گاهی داشتن مدل های ریز به خودی خود کار دشواریست و معمولا در زمان اسباب کشی به دلیل کثیفی بیشتر دشوارتر هم می شود. برای تمیزی روزانه مبل ها معمولا دستمال کشی یا جارو کشیدن کفایت می کند اما در صورتی که مدت بسیار طولانی از تمیزی آن بگذرد یا بعد از اسباب کشی قصد تمیزی داشته باشید نیاز به شستشوی مبل می باشد. برای شستشوی هر نوع مبل با توجه به جنس رویه آن باید از محصولات شوینده خاصی استفاده کرد و اندازه ورود رطوبت به داخل آن نیز به جنس مبل و پایه هایش بستگی دارد. ممکن است برخی از تولیدکنندگان حروفی را روی مبل ها درج کنند که اطلاع داشتن از معانی آنها می تواند در تمیز کردن مبل کمک کند. به عنوان مثال w نشان می دهد که تنها از آب و بخار آب برای تمیزی مبل باید استفاده کرد و s به معنی تمیز کردن به صورت خشک می باشد؛ ws نیز نشان می دهد که میتوان مبل را با محلول آب و مواد شیمیایی تمیز کرد.

نکات اسباب کشی


تمیز کردن انواع مبلمان بعد از اسباب کشی

حتی اگر تمام مراحل اسباب کشی خود را به یک اتوبار حرفه ای بسپارید، بعد از تخلیه لوازم سایر مراحل مانند چیدن به سلیقه شخصی و تمیز کردن آنها به عهده خودتان است. تمیزی مبل ها یکی از مواردیست که در تمیز بودن خانه اهمیت دارد و مخصوصا بعد از اسباب کشی باید به شکل اصولی و دقیق انجام شود. برای تمیز کردن مبلمان چه به صورت روزانه چه بعد از اسباب کشی در ابتدا باید هر گرد و غبار و ذرات ریزی که لا به لای شیارهای آن قرار گرفته اند را تمیز کرد؛ برای این منظور بهتر است کوسن و هر تکه دیگری از مبل که قابل جدا کردن است را بردارید تا به همه نقاط دسترسی داشته باشید. با استفاده از جاروی برقی رویه ها و درزهای مبل را تمیز کرده و کوسن ها یا بالشت ها را بتکانید تا خاک آنها از بین بروند. اگر آلودگی یا خاک به پارچه مبل چسبیده باشد می توانید توسط یک برس دستی این مشکل را رفع کنید. همچنین معمولا روی قسمت های پارچه ای مبل مو و پرز فراوانی میچسبد که ممکن است با جارو جدا نشود، بخصوص اگر دارای حیوان خانگی می باشید، بهتر است توسط یک رول پرزگیر آنها را بردارید. قسمت های دیگر مبل مانند دسته ها و پایه ها که از جنس چوب یا فلز هستند نیز نیز به تمیز کردن با مواد مخصوص به خود دارند.


درصورتی که مبل شما در طول اسباب کشی بسته بندی نشده و نیاز به شستشو دارد باید از شوینده مخصوص پارچه یا چرم استفاده کنید. البته بسیاری از افراد از شامپو فرش برای تمیزی مبل استفاده می کنند که مشکلی ندارد، اما بهتر است ابتدا در گوشه ای از مبل که در دید نیست آن را تست کنید تا باعث رفتن رنگ یا ایجاد لکه نشود. در صورتی که در قسمتی از مبل لکه وجود داشته باشد، پیش از تمیزی با شوینده شیمیایی می توانید توسط محلول آب و سرکه آن را از بین ببرید. اگر دستگاه بخارشو دارید می توانید بجای شستشو با مواد شیمیایی با درجه ضعیف این دستگاه اقدام به تمیز کردن مبلمان بعد از اسباب کشی کنید. در پایان کار نیز اجازه دهید مبلمان با گذشت زمان خود بخود خشک شود، البته نیازی نیست آن را در هوای آزاد قرار دهید زیرا به دلیل رطوبت گرد و غبار موجود در هوا را به خود جذب می کند.